Je vastgoedportefeuille uitbreiden?

Het is soms eenvoudiger dan je denkt!

Hoewel een vastgoedaankoop misschien niet het eerste soort investering is waar je aan denkt, is het toch een interessante piste om te bewandelen. Het is namelijk een crisisbestendig alternatief voor je spaarboekje en bovendien heeft zo’n vastgoedaankoop een lager risico dan de meeste aandelenbeurzen.De meeste geïnteresseerden neigen dan meteen naar een een nieuwbouwproject zoals onze Residentie Moulart in Geel, maar wist je dat er ook andere mogelijkheden zijn om je vastgoedportefeuille uit te breiden? We vertellen je meer over een aantal minder bekende scenario’s.

Je eigen woonsituatie verandert

Je gezinssamenstelling ziet er anders uit sinds de aankoop van je woonst, je wensen zijn veranderd of misschien wel een combinatie van meerdere factoren: je huidige woonst past misschien niet meer volledig bij de wensen en eisen die jij en je huisgenoten op dit moment stellen. Of je nu net ruimer of kleiner wil gaan wonen, de aankoop van een nieuwe woning hoeft niet te betekenen dat je afscheid moet nemen van je vorige thuis. Sterker nog, misschien is het wel financieel gunstiger om het eigendom over dit pand te behouden en het te verhuren.

De woonsituatie van je ouder(s) verandert 

Maken je ouders binnenkort de overstap naar een serviceflat of een woonzorgcentrum? Of zijn ze recentelijk verhuisd en is er nog geen uitspraak gedaan over wat er nu met het ouderlijk huis zal gebeuren? Verhuren is vaak een mooie tussenstap die de drempel naar een uiteindelijke verkoop zal verlagen en ook meer tijd biedt om een doordachte keuze te maken. Bovendien zorgt de verhuur in dit geval voor een extra inkomstenstroom die kan worden ingezet om het woonzorgcentrum of de serviceflat (gedeeltelijk) te bekostigen.

Je wil niet wachten op de oplevering van een nieuwbouwproject

Ben je op zoek naar een vastgoedinvestering die op relatief korte termijn voor opbrengst zorgt? Dan wacht je misschien liever niet op de oplevering van dat ene nieuwbouwproject. Op de woningmarkt zijn echter ook interessante panden te vinden die met enige renovatiewerken een fikse metamorfose ondergaan. Hier spreken we weliswaar niet over totaalrenovaties, maar beperkte renovatiewerken die voor een waardevermeerdering zorgen indien er financieel juist mee wordt omgesprongen. 

Het financiële aspect

Of je nu voor een te renoveren woning gaat, een nieuwbouwproject op het oog hebt of zelf wenst te verhuizen: iedere situatie dient financieel individueel te worden bekeken. Laat je hiervoor dus goed bijstaan door een financieel adviseur, die je advies kan geven over de meest gunstige vastgoedstrategie. Ook je lokale vastgoedmakelaar kan hierin een meerwaarde bieden. Hij of zij kan je niet alleen bijstaan in de zoektocht naar jouw eigen nieuwe woonst, maar ook op vlak van verhuurmogelijkheden biedt een vastgoedexpert waardevolle inzichten. Op die manier kan je al inschatten of het gunstig is om een bepaalde type woning op een specifieke locatie in de verhuurmarkt te brengen of net niet.

Jouw Vast & Goed makelaars staan op ieder moment voor je klaar om jouw specifieke situatie te bespreken. Hulp nodig? 

Contacteer ons