Investeren in (lokaal) vastgoed?

Nu is het ideale moment!

Uit recent onderzoek blijkt dat de gemiddelde prijs van een woning sinds eind 2022 met 1,9% gezakt is. Een hogere rentevoet en de recente renovatieplicht liggen aan de oorzaak van deze daling. Deze dalende trend op de huizenmarkt betekent natuurlijk goed nieuws voor iedereen die plannen heeft om een eigen woning te kopen. Ook wanneer je geïnteresseerd bent in een vastgoedinvestering biedt deze afgekoelde huizenmarkt mooie opportuniteiten. Wij schetsten hieronder kort de voordelen van investeren in vastgoed en waarom nu het geschikte moment is.
 

Vastgoed als stabiele investering

Is het jouw doel om je vermogen op lange termijn een flinke boost te geven? Dan is een vastgoedinvestering een slimme keuze om wel verschillende redenen. Of het nu gaat om een appartement, een woning of een commercieel pand, de waarde ervan zal stabiel blijven doorheen de jaren. Sterker nog, door de juiste locatie zal je pand in de meeste gevallen zelfs meer waard worden. Bovendien is zo’n investering door zijn gestage maar voorspelbare groei een verstandige manier om je beleggingsportefeuille te diversifiëren en meer zekerheid op te bouwen in vergelijking met volatiele aandelen. Als laatste zal je investering ook een passieve inkomstenstroom genereren door de verhuur van het pand. Kortom: investeren in vastgoed is een goede manier om je financiële zekerheid te versterken.
 

Een perfect instappunt door de afgekoelde huizenmarkt

De timing van je investering is natuurlijk van cruciaal belang om je rendement zo hoog mogelijk te houden. Mocht je al langer interesse hebben in een vastgoedinvestering, dan is nu dus het geschikte moment. Door de daling in gemiddelde prijs van een woning is het nu de perfecte timing om aan je zoektocht te beginnen. Een ruimer aanbod biedt natuurlijk meer mogelijkheden om een pand te vinden dat volledig bij jouw wensen en budget past. Verder zorgt de afgekoelde huizenmarkt er namelijk ook voor dat beslissingen minder haastig (moeten) worden genomen. Dat geeft niet alleen ademruimte, maar vooral ook onderhandelingsruimte.
 

Vertrouw op je lokale vastgoedmakelaar

Ook aan een investeringspand gaat een hele zoektocht vooraf.  Weliswaar zijn er andere factoren om rekening mee te houden, waardoor begeleiding door een professional aangewezen is. Denk daarbij aan een geschikte locatie, optimale financiering of berekening van het huurrendement. Een lokale makelaar heeft immers heel wat kennis van de lokale markt en de opportuniteiten ervan. Door een persoonlijke en snelle begeleiding door je makelaar, ben je er zeker van dat er geen enkele kans aan je voorbij zal gaan. Dat stelt je in staat om snel te beslissen wanneer het nodig is. Zo maken onze Vast & Goed makelaars je volledig wegwijs in het nieuwbouwproject “Residentie Moulart” op een boogscheut van het centrum van Geel. Deze nieuwbouw is het schoolvoorbeeld van een goede vastgoedinvestering: een ideale ligging, lage kosten door de BEN-panden en een aantrekkelijke prijs.

Meer weten over dit nieuwbouwproject? Of ben je benieuwd op welke manier een vastgoedinvestering kan passen binnen jouw investeringsstrategie? Onze makelaars begeleiden je graag tijdens dit proces. Contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken.
 

Contact opnemen

Neem contact met ons op

Vraag een schatting aan

Meer info