Bouwen aan de toekomst

Een innovatieve kijk op nieuwbouwprojecten

Of het nu gaat om een te renoveren woning of een nieuwbouwproject: het energie-peil is een veelbesproken aspect wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe woning. De afgelopen jaren wordt er almaar meer ingespeeld op energiezuinigheid en andere innovaties, vooral in nieuwbouwprojecten. Benieuwd op welke elementen je best let als je op zoek bent naar een BEN-woning? In deze blog geven we je een beknopt overzicht. 

Toekomstgericht bouwen: een gat in de woningmarkt?

Op de huidige woningmarkt staan nieuwbouwprojecten voor grote uitdagingen door de hoge rentevoeten en stijgende bouwkosten. Toch blijken deze nieuwbouwwoningen de moeite waard door hun energiezuinige karakter, wat enkel maar belangrijker wordt in de toekomst. Duurzaam bouwen is dus niet meer weg te denken. Niet alleen om de hogere bouw- en beheerskosten te beheersen maar ook om meer zekerheid en gemoedsrust te bieden voor de kopers. BEN-woningen bieden naar de toekomst toe namelijk meer garanties op een vlotte verkoop of verhuur. 

Innovatief bouwen: verschillende benaderingen

Innovatief bouwen kan op verschillende manieren worden aangepakt. Duurzaamheid begint al bij de conceptontwikkeling. Hierbij kan worden gelet op een multifunctionele invulling van het nieuwbouwproject, duurzame mobiliteit en vergroening- en onthardingsinitiatieven in de buitenomgeving. Al deze elementen zorgen er bovendien voor dat het nieuwbouwproject alvast enkele sterke troeven bezit zoals een goede ligging en een aangename leefomgeving.


Ook tijdens het bouwproces is innovatie troef. Denk hierbij aan innovatieve bouwmethodes zoals off-site constructie of modulair bouwen maar ook innovatieve technieken. Hernieuwbare energiebronnen zijn ondertussen quasi de standaard als je spreekt over nieuwbouwprojecten. Woningen die energiezuinige ventilatie- en warmtesystemen hebben, krijgen door hun toekomstgerichtheid al een streepje voor. Deze BEN-woningen met een minimaal energiegebruik zijn al een tijdje in opmars en zullen over enkele jaren nog meer aandeel krijgen in de woningmarkt.

Residentie Moulart in de kijker

Als nieuwbouwproject in het hartje van Geel valt Residentie Moulart perfect binnen het plaatje van duurzaam en innovatief bouwen. Het project biedt namelijk niet alleen ruimte voor meer dan 70 woonunits, verder bevinden zich ook enkele handelspanden in het project. Op vlak van mobiliteit staat de residentie overigens sterk aangeschreven. Op een boogscheut van het centrum, het station én de autostrade is Residentie Moulart de ideale uitvalsbasis. In de omgeving bevinden zich voldoende parkeermogelijkheden en fietsenstallingen.

Tijdens het bouwproces werd er rekening gehouden met de duurzaamheid van de bouwmaterialen én energiezuinige principes zoals lucht-waterwarmtepompen en zonne-energie.

Kortom, energiezuinige projecten zijn een goede investering, zowel voor eigen gebruik als verhuur. Deze manier van bouwen biedt een oplossing voor de huidige uitdagingen op de huizenmarkt én bieden gemoedsrust en zekerheid. Als je op zoek bent naar energiezuinige nieuwbouwprojecten in de buurt van Geel, dan is Residentie Moulart zeker het bekijken waard. Aarzel niet om meer informatie aan te vragen. Ons team geeft je graag meer uitleg!  
Contacteer ons