5 tips om je woonst in een oogwenk te verkopen!

Bezichtiging van je woning gepland? Wees voorbereid.

Het verkopen van je woning kan een zeer stressvol, speciaal en emotioneel moment zijn. Je hebt er waarschijnlijk veel tijd, liefde en moeite in gestoken om het perfect te maken voor jou en je gezin. Maar hoe zorg je ervoor dat potentiële kopers ook verliefd worden op jouw woning? Als vastgoedkantoor staan we tijdens dit proces steeds voor je klaar met raad en daad. Zo kan het opfrissen van je woning voor een bezichtiging bijvoorbeeld het verschil maken tussen een snelle en succesvolle verkoop en het maandenlang wachten op een koper. In deze blogpost geven we je 5 tips om je woning piekfijn in orde te brengen voor een bezichtiging.

Je hebt maar één kans op een eerste indruk

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat de eerste indruk alles is. Potentiële kopers moeten zich meteen thuis voelen in je woning en zich er zien wonen. Het is daarom van cruciaal belang om je woning opgeruimd en schoon te houden. Maak bijvoorbeeld de keuken en badkamer grondig schoon en voer kleine herstelwerkzaamheden uit waar nodig. Dat zal de algehele uitstraling van je woning verbeteren. Het is misschien vanzelfsprekend, maar het is belangrijk om hier genoeg aandacht aan te besteden.

 

Denk ook aan details

Ten tweede kan je je woning aantrekkelijker maken door details toe te voegen. Kleurrijke accenten zoals kussens kunnen helpen om een gezellige sfeer te creëren. Zorg er ook voor dat je woning lekker ruikt door een geurkaars te laten branden of lekker geurende geurstokjes. Maak je woning levendiger en haal de natuur in huis door enkele planten of bloemen toe te voegen.

Less is more

Ten derde is het aangewezen om het aantal meubels te beperken. Dit voorkomt dat de ruimtes kleiner lijken en geeft potentiële kopers de mogelijkheid om hun eigen indeling te visualiseren. Beperk de meubels tot de basis en verplaats eventueel enkele meubels of decoratieve elementen tijdelijk.Maak je huis terug neutraal

Als vierde geldt hetzelfde voor persoonlijke spullen. Natuurlijk woon jij misschien nog steeds in je woning op dat moment, maar beperk het aantal persoonlijke spullen zoals foto’s of andere elementen met emotionele waarde. Door zulke elementen (tijdelijk) weg te halen, geef je de potentiële kopers de kans zich sneller thuis te laten voelen. Het helpt hen om de woning als "van hun" te kunnen bedenken en zich daar zelf te zien wonen. Bovendien geeft het jou als verkoper de kans om je persoonlijke leven ook in zekere mate privé te houden.
 

Niet enkel de binnenkant telt

Als laatste mag je niet vergeten om ook buitenkant van je woning te denken. Dit wordt vaak over het hoofd gezien, maar het is net zo belangrijk als de binnenkant. Zorg voor een propere voortuin, oprit, garage, tuin, balkon, etc. Zo krijgen je potentiële kopers een positieve eerste indruk van je woning, nog voor ze binnen zijn.

Als vastgoedkantoor begrijpen we dat de verkoop van je woning een belangrijke stap is waar heel wat organisatie en emoties bij komen kijken. Daarom bieden wij graag onze expertise aan om je bij te staan tijdens het volledige proces. Wij helpen je bij het opstellen van de verkoopdocumentatie, het bepalen van de juiste vraagprijs en het organiseren van bezichtigingen. Ook kunnen wij je adviseren over het opfrissen van je woning voor een bezichtiging om je woning op zijn best te presenteren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies.

Contact opnemen

Neem contact met ons op

Vraag een schatting aan

Meer info